Пилотът на Ред Бул Макс Ферстапен се извини на отбора си за глупостите, които наговори във вчерашното Гран При на Унгария непосредствено след отпадането си. 20-годишният пилот използва доста цветист език, но не това бе най-лошото в случая, а желанието му да продължи да кара автомобила при издадена изрична забрана от бокса.

Холандецът започна да реди ругатня след ругатня по радиото, когато още в 6-ата обиколка техниката го предаде и стана видно, че дефектът не би му позволил да продължи.  Когато от отбора му наредиха да спре, Ферстапен направо побесня и изригна с: „А не мога ли просто да продължа да си карам? Не ми пука, ако ще и ш****ият двигател гръмне. Каква ш****а шега през цялото ш****о време! Честно!”

Заради сценката, която напомни за все още крехката възраст на пилота, той пусна изявление на официалния си профил в „Инстаграм”. „Поглеждайки отново към вчера, разочарованието все още си е там. Във всички случаи не трябваше да използвам думите, които употребих в разгара на мига. Емоциите бяха ярки след добрия старт на състезанието. Тези фрустрации бяха причинени от конкретна причина – още един неочакван провал на двигателя, което взе да се случва прекалено често през последните няколко години. Дойдохме в Будапеща с големи надежди, а когато не се оказахме в състояние да се кокурираме, беше тежко за преглъщане. Ще се отдам на лятна почивка с надеждата, че ще се върнем по-силни”, написа Ферстапен.

Сега предстои 3-седмица пауза в шампионата на Формула 1 за 2018-а. Люис Хамилтън (Мерцедес) е лидер в класирането след 12 от общо 21 кръга с 213 точки. Втори е Себастиан Фетел (Ферари) със 189, следван от своя съотборник Кими Райконен (146). Валтери Ботас (Мерцедес) е четвърти със 132, след което идват двамата пилоти на Ред Бул – Даниел Рикиардо (118) и Макс Ферстапен (105).