Фернандо Алонсо призна, че целта пред Астън Мартин в Гран При на Азербайджан е ограничаване на щетите. Тимът имаше проблеми с DRS по-рано през уикенда, което бе основната причина да не се представи на висота.

„Ако трябва да съм честен, този уикенд е малко ограничаване на щетите за Астън Мартин. Не сме супер бързи“, призна Алонсо.

„Бяхме малко притеснени когато влизахме в спринтовото състезание. Но трябва да кажа, че след него съм по-оптимистично настроен, че автомобилът ще бъде бърз и в самата надпревара“

„Вчера бях на нивото на Ферари и Мерцедес. Сега стартирам от шесто място, така че все още имаме шанс да завършим в топ пет. Ще бъде идеално, ако успеем да приключим пети в един труден уикенд. Това ще бъде много добра новина. Основните ни конкуренти при конструкторите, които в момента са Мерцедес, току-що завършиха на няколко позиции пред нас. Днес Джордж стартира 11-и, така че все още имаме възможност да ги изпреварим. Вярвам, че имаме шанс да завършим на по-висока позиция в днешната Гран при, тъй като тук винаги има вероятност автомобил за сигурност или червен флаг, които да объркат нещата“, завърши Фернандо Алонсо.