Пилотът на Астън Мартин Фернандо Алонсо иска да се бори отново за титла във Формула 1. Испанецът спечели първенството два пъти в кариерата си. Той сподели в интервю за свой личен спонсор, че вярва във възможността това да се случи за трети път. 

„Мисля, че когато дебютирах във Формула 1 идеята бе да съм в спорта 7-8 години. После спечелих две титли и си помислих, че може би ще покарам още година-две и ще спра. Това бе идеята. А понастоящем съм с най-дългата кариера във Формула ! Все още съм свеж, все още съм мотивиран, все още се наслаждавам на всеки един ден. Будя се сутрин и се радвам на работата си. Мисля, че имам още някоя и друга година. Да се надяваме, че ще имам и кола, с която да мога да се боря за титла“, коментира пилотът на Астън Мартин.

„Когато се състезаваш в продължение на дълги години, очевидно започваш да подобряваш рекорди. Според мен единственото, което има смисъл, е да печелиш и да се стремиш да подобриш рекорда за титли. В момента това може би не е възможно (за мен), защото няма как да достигна седемте на Михаел и седемте на Хамилтън. Но със сигурност (спечелването на титла) е крайната цел“, продължи той. 

„Засега трябва да останем здраво стъпили на земята. Отборът иска да направи добър сезон. През 2022 г. имаше много проблеми. Затова и мисля, че първо трябва да се научим да ходим преди да хукнем да тичаме. И според мен целта за сезон 2023 е да опознаем възможно по-добре колата. Това и правим понастоящем", завърши Фернандо Алонсо.

Към момента ветеранът е трети в класирането с 45 точки след три подиума. Той изостава на 24 точки от лидера Макс Верстапен, но остават още 20 надпревари от сезона. Четвъртото състезание за годината във Формула 1 е на 30-и април в Баку.