Фернандо Алонсо може да тества другата седмица Рено RS20 в рамките на филмов ден за отбора на пистата Каталуния. Сирил Абитебул спомена за подобна възможност, за да може двукратният световен шампион да се запознае с автомобила на реална писта. Алонсо ще се завърне във Формула 1 догодина с екипа от Енстън.

Тестовете в Гран при са силно ограничени от години. В рамките на сезона отборите имат право да използват болидите, с които се състезават през съответната година, само на официално определени изпитания и така наречените филмови дни. Рено има един останал такъв ден, през който могат да се направят до 100 км със специални гуми. Информацията за теста е на испански източници. От тима търсеха възможност и Фернандо да участва в изпитанията след последната надпревара за сезона в Абу Даби.

Самият Алонсо пък смята себе си за един от най-завършените пилоти във Формула 1.

Той сподели това по време на представяне на документалната поредица за себе си, озаглавена „Fernando“.

„Смятам, че съм доста завършен като пилот – отбелязвам може би девет (от десет) по всички показатели. На мокро или в събота може да има по-бърз пилот или такъв, който потегля по-добре мен… Според мен обаче съм близо до върха в множество обстоятелства. Ако се справяш както трябва в отделните категории,  крайна сметка печелиш“, каза испанецът.

„Непрекъснато преоткриваш себе си като пилот. Адаптираш се към всякакви автомобили, обстоятелства и категории. Наясно си със собствените си ограничения, но се стараеш да ги скриеш, за да не дадеш никакъв шанс на съперниците си. Опитваш се да акцентираш върху качествата си. Това и възнамерявам да сторя“, допълни Алонсо.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.