Фернандо Алонсо коментира шансовете си да спечели състезание през сезон 2023 в F1. Пилотът на Астън Мартин каза, че се нуждае от „помощ“ от страна на Ред Бул ако иска да се качи на най-високото стъпало на подиума. Според него, единствената възможност той да триумфира в някоя надпревара е ако се случи нещо с двата автомобила на екипа от Милтън Кийнс.

Според Алонсо, Астън Мартин има всички шансове да спечели състезание в даден момент от сезона. Испанецът обаче вярва, че ще се нужда от малко „помощ“ от страна на Ред Бул тъй като няма как да победи Верстапен или Перес в чиста битка на пистата.

„Необходима ни е „помощ“ от Ред Бул, за да спечелим състезание през сезон 2023. Вярвам, че това рано или късно ще се случи, тъй като не очаквам те да финишират първи и втори във всички стартове от тазгодишната кампания“, сподели Алонсо.

„Не е необичайно да се сблъскаш с проблеми по време на състезателните уикенди. Един път ще имаш забавяне в бокса, друг път ще ти се повреди скоростната кутия. Макс имаше такъв проблем [в квалификациите]. Ако той се бе сблъска с него [в състезанието], то щеше да се наложи да оттегли колата.“

„Ще има някои писти, където може би те [Ред Бул} ще се сблъскат с проблеми с надеждността или нещо от този род. Това може да ни помогне да се борим за победата. Да се надявам, че ще се възползваме от всички възможности, които се появят в предстоящите състезания“, добави пилотът на Астън Мартин.

Алонсо чувства, че разликата между него и Ред Бул в Джеда е била малко по-малка в сравнение с тази от Сахир. Според него това се дължи или на характеристиките на пистите или заради напредъка на Астън Мартин

„Бях малко по-близо до Ред Бул. В Бахрейн те бяха много по-напред, особено ако натискаха здраво. Да, Макс и Чеко със бяха недосегаеми в Джеда, но все бях малко по-близо до тях.“

„Това беше добър знак. Успяхме да водим в състезанието и вече имаме първата снимка на болид на Астън Мартин, който води в състезание от F1, дори и това да бе за само две обиколки“, завърши Фернандо Алонсо.