Пилотът на Астън Мартин Фернандо Алонсо заяви, че Формула 1 навлиза в интересен период от сезон 2023. Испанецът вярва, че предстоящите подобрения на автомобилите могат да доведат до частична промяна на съотношението на силите когато шампионатът влезе в Европа.

„Изглежда, че квалификацията е доста важна, защото състезателното темпо е много сходно“, сподели Алонсо. „Навлизаме в интересен период от сезон 2023. Честно казано ще следя отблизо кой отбор развива автомобила си по-бързо“, добави пилотът на Астън Мартин.

Алонсо смята, че първите три състезания са били преходен период за всички отбори. Двукратният световен шампион смята, че нивото на отборите ще се променя доста динамично когато F1 влезе в Европа.

„Първите три състезания се проведоха далеч от Европа. Именно затова бе доста трудно да се големи подобрения и други подобни неща. Но оттук нататък може би ще видим, че нивото на отборите ще се променя малко по малко и състезание по състезание. Всичко това ще зависи от това кой отбор ще успее да направи по-голяма крачка напред в развитието си.“