Фернандо Алонсо остана доволен от стартовата си позиция в Гран При на Азербайджан, въпреки че имаше трудна квалификация, в която изпита проблеми с DRS. Испанецът ще стартира шести в неделното състезание.

„Загубихме малко от представянето си заради проблем с DRS. Имахме проблеми с тази система и по време на FP1, които след това се появиха и в квалификацията“, сподели Алонсо.

Алонсо все пак бе доволен от резултата си в Q3 на пистата в Баку.

„Доволен съм от стартовата си позиция за неделното състезание. Все пак се намираме едва в петък и ни предстои дълъг уикенд. Утре ще има още една квалификация утре, още едно състезание, както и едно състезание в неделя. Затова вярвам, че има много възможности да заемем по-добри места“, добави пилотът на Астън Мартин.

Gulliver/GettyImages
60 снимки

Алонсо коментира и победата на Ферари в квалификацията. Двукратният световен шампион не е изненадан от резултата на Шарл Льоклер тъй като той даде второ време в Джеда, но потегли по-назад заради наказание.

„Мисля, че в Джеда те също бяха на първа редица, но тогава Шарл трябваше да понесе наказание заради проблемите си от Бахрейн“, каза Алонсо. „Те нямаха късмет с наказанието на Карлос, както и с отпадането на Шарл в Австралия. Затова смятам, че те са бързи и го показаха днес. Въпреки това ние се опитваме да бъдем по-постоянни от тях“, завърши Фернандо Алонсо.