В Италия се говори, че от Ферари вече използват предстоящото присъединяване на седемкратния световен шампион като примамка за нови специалисти. Настоящият технически директор на Ред Бул - Пиер Ваше, вече отхвърли веднъж оферта. Според италианския вестник „Гадзета дело спорт“ обаче 49-годишният френски инженер може да премисли отказа си.

Според непотвърдена информация Ваше сериозно обмислял идеята да заработи във Ферари в светлината на скандала с Кристиан Хорнер.

От Ред Бул провеждат разследване срещу шефа на тима си във Формула 1 по обвинения в непристойно поведение. Във връзка с проверката имаше твърдение, че Ейдриан Нюи може да си тръгне от Милтън Кийнс. Впоследствие бе съобщено, че 65-годишният английски инженер е уверил Ред Бул, че ще остане.

В Италия се говори, че от Ферари могат да опитат дори да привлекат настоящия главен аеродинамик на Ред Бул Енрико Балбо. Това обаче изглеждало доста по-малко вероятно, отколкото да убедят Ваше да напусне Милтън Кийнс.

Докато за всичко това само се говори, утре предстои реалното представяне на новото Ферари SF-24 за сезон 2024 във Формула 1.