Пилотът на Мерцедес Джордж Ръсел заяви, че през този сезон Макс Верстапен не е толкова агресивен, колкото преди.

Нидерландецът си извоюва подобна репутация още в първите си години във Формула 1, което обаче му и помогна в борбата за първата му титла, която се реши в последното състезание през сезон 2021.

Миналата година Верстапен отново бе на върха, а от началото на тази кампания, той доминира и вече води пред втория - Серхио Перес, с повече от 50 точки в шампионата.

"Всички се познаваме много добре. Първо се състезавах с Макс, Шарл и Естебан (Окон), още през 2011-а година", припомни си Ръсел в интервю за motorsport.com

"Това че се познаваме може би определя как се състезаваме един срещу друг. Когато се бориш за титлата, караш по-различен начин. В момента Макс е по-малко агресивен, откакто и да е било. Може би, защото е в такава позиция и не му се налага", сподели още британецът.

Интересното е, че това изказване на Джордж Ръсел идва няколко седмици след скандал именно с Макс Верстапен. Нидерландецът бе бесен след контакт с пилота на Мерцедес в Баку, когато се проведе първия спринт за сезона. След него Макс потърси обяснение от Ръсел и влезе в разправия с него, от което британецът бе доста изненадан. Двукратният шампион дори си позволи да обиди колегата си в нагорещения момент.