Пилотът на Мерцедес - Джордж Ръсел спечели надпреварата в Гран При на Бразилия. Британецът триумфира на "Интерлагос" за първата си победа в кариерата и първа за отбора на Мерцедес през сезона.

"Чувствам се невероятно след победата, искам да изкажа огромната си благодарност на тима, който ми даде възможност да спечеля това състезание. Този сезон беше като влакче на ужасите за нас с много възходи и спадове. Тук контролирах по-голямата част от състезанието, но Люис беше много бърз в края”, сподели британецът.

Ръсел, който се разплака малко, след като слезе от колата, както и на подиума, коментира и силните емоции, които са го обхванали след финала.

„В обиколката за прибиране мислех за всички, които са ми помагали в кариерата, майка ми и баща ми и жертвите, които направиха за кариерата ми, за приятелката ми, за физиотерапевта ми, за Тото Волф, за хората от тима”, допълни Джордж.

Съотборникът му в "сребърните стрели" - Люис Хамилтън, остана на второто място.

"Поздравления за Джордж. Той кара невероятно вчера и днес, победата му беше напълно заслужена, работихме много усилено през цялата година и заедно стигнахме до този успех", сподели седемкратният световен шампион след състезанието.

"Знаете как се случват нещата с Макс, какво друго да ви кажа”, тактично намекна Хамилтън за инцидента с Ферстапен в седмата обиколка.