Пиер Гасли бе най-бърз и на втората свободна тренировка за Гран при на Унгария, но дъждът над „Хунгароринг” постави много въпроси без отговор за последния състезателен уикенд преди лятната пауза във Формула 1.

В краткия „сух” прозорец на състезание, на който се проведе P2, Гасли с меките гуми постигна най-добро време – 1:17.854, за да задмине съотборника си в Ред Бул Макс Ферстапен, който бе с медиум и по-бавен с 0.055 сек.

Лидерът в световния шампионат Люис Хамилтън завърши петъчната тренировка, изоставайки на 0,141 секунди от Гасли с гуми „хард”. Хамилтън взе третото място, като по-рано задаваше темпото в P1 с най-бързата петъчна обиколка. Валтери Ботас финишира четвърти със своя Мерцедес, след като смяна на двигателя го отстрани от първата тренировка.

Алекс Албон от Торо Росо направи силна тренировка, а темпото на „Хунгароринг” за Ферари не бе много добро. Шарл Льоклер бе едва седмият най-бърз в следобедната сесия, а Себастиан Фетел финишира 13-и, макар и двамата да направиха серия обиколки на сухо.