Двукратният световен шампион Макс Верстапен спечели и спринтовата квалификация. Нидерландецът записа най-бързата обиколка -  1:04.440, втори остана неговия съотборник Серхио Перес, а трети завърши Ландо Норис. Спринтовото състезание на пистата „Ред Бул Ринг“ стартира в 17:30 часа и може да го гледате по DIEMA SPORT 2.

Нико Хюлкенберг успя да стигне до четвъртото място, въпреки че в последната сесия кара със средно твърдите гуми, вместо с най-меките като останалите пилоти.

Третият ред на стартовата решетка за спринта ще си поделят пилотите на Ферари Карлос Сайнц и Шарл Леклер, а на четвъртата редица ще застанат съотборниците в Астън Мартин Фернандо Алонсо и Ланс Строл. Топ 10 на стартовата решетка по-късно днес ще допълнят Естебан Окон и Кевин Магнусен, които бяха най-бавни в SQ3.

Джордж Ръсел изобщо не излезе на пистата в хода на SQ2 заради повреда в неговия автомобил и ще трябва да стартира 15-ти по-късно днес. Още в края на SQ1 британецът се оплака на своя екип, че има проблем в хидравличната система на неговия болид, но механиците на Мерцедес не успяха да отстранят този дефект навреме, за да може Ръсел да запише обиколка в SQ2.

Заедно с него участието си в квалификацията за спринта след вторите ѝ 10 минути приключиха още Алекс Албон, Пиер Гасли, Юки Цунода и Ник де Врийс, които ще стартират съответно 11-ти, 12-ти, 13-ти и 14-ти в спринта. Разликата между Албон и Хюлкенберг, който взе последния билет за SQ3, беше 0.061 секунди.

Само 0.001 секунда пък раздели Гуаню Джоу и Леклер в битката за последното място в топ 15 в края на SQ1, която завърши при условията на силно изсъхваща писта. Освен китайския пилот на Алфа Ромео аут след първите 12 минути на днешната квалификация бяха още Оскар Пиастри, Люис Хамилтън, Валтери Ботас и Логан Сарджънт, които ще заемат позициите на последните две редици на стартовата решетка по-късно днес. Хамилтън отпадна, след като бързата му обиколка бе изтрита заради напускане на очертанията на пистата.