Пилотът на Мерцедес Валтери Ботас говори след успеха си на старта на новия сезон във Формула 1 на Гран При на Австралия. Финландецът бе категоричен, че тази година на трасето в Мелбърн е направил най-доброто състезание в кариерата си и сподели, че е нетърпелив за следващия старт. Той е в края на март в Бахрейн.

„Не знам какво да кажа, стартът бе чудесен. Това бе най-доброто състезание в кариерата ми. Не знам какво се случи. Просто се чувствах толкова добре, контролирах колата през цялото време. Днес ще се насладя на случилото се. Знаех за новото правило, натиснах в самия край. Бе малко рисково с гумите ми, но съм много щастлив и нямам търпение да дойде следващото състезание“, започна Ботас непосредствено след успеха.

„Не зависи само от закуската. Това бе най-доброто състезание в кариерата ми, то е плод на работата, която свърших в предните сезони“, допълни по-късно Ботас на подиума.

„В началото всичко бе с това да успея да изградя стратегията си по най-добрия начин. Да отвояр по-голяма разлика след всяка обиколка. Всичко зависеше да бъда на върха. Справих се във всеки момент“, каза още Ботас.