Люис Хамилтън никога не би действал мръсно и е най-коректният пилот срещу когото Дженсън Бътън се е състезавал, сподели световният шампион за 2009 г. Той разказа в интервю за GQ какво мисли за шесткратния носител на короната във Формула 1. Двамата бяха съотборници в Макларън в продължение на три години.

„Според мен той е доста срамежлив като характер. Не познавам сегашния Люис толкова добре. Онзи от 2012-та беше невероятно талантлив пилот, посветил целия си живот на надпреварите. Трябваше да работя изключително упорито, за да го победя и това очевидно не се случваше често. Но все пак понякога ставаше и бях доволен от постигнатото. Той ме изпреварваше в квалификациите, но можех да се състезавам с него в надпреварите – да използвам главата си, защото в тях не всичко е газ до дупка. Но Люис научи много от тогава досега“, заяви Бътън.

„Внимава за гумите, горивото, колата… Знае какво прави. Понастоящем е в позиция, в която може да се отпусне и да мисли за други неща освен за управлението на автомобила. Може да е много откровен и според мен е страхотно, че е такъв. Това ще помогне на спорта и разнообразието в него. А независимо дали харесвате Люис като личност, определено би трябвало да сте му фен като пилот. Той е изключително талантлив и не играе игрички. Никога не би действал мръсно. Всъщност е най-коректният пилот, срещу когото някога съм се състезавал", добави още той.