В Мерцедес има смяна на водещия пилот и това трябва да накара Люис Хамилтън да промени карането си, заяви Жак Вилньов. В колонката си за нидерландското издание Formule 1 бившият пилот посочи, че според него седемкратният световен шампион трябвало да се върне към маниера си на управление от началото на кариерата си в Гран при.

„В Мерцедес има смяна на лидера. Джордж Ръсел е на вълната на успеха, Люис Хамилтън се опитва да не се удави. След дълги години без реална конкуренция е трудно да се събуди и да разбере, че нещата не са толкова прости. Сега той трябва да атакува така, както го правеше през първите две години от кариерата си във Формула 1. Точно така действа Ръсел в момента. В състезанието Джордж сам взе решение: „Оставете ме на пистата, може да се появи кола за сигурност“. Точно така и стана.“

„Изглежда като че ли късметът е изоставил Хамилтън. Няма да му е леко, но Люис е пилот и шампион. Той е наясно какво трябва да стори, да видим дали ще има сили. Според мен поражението в миналогодишния шампионат бе тежък удар за него, който преживяваше през цялата зима. Чувстваше, че са го ограбили. Но начинът, по който Макс [Верстапен] кара в момента, демонстрира, че той не е откраднал титлата, а я спечели заслужено“, написа Вилньов.