Американецът Джак Крауфорд, който до края на миналата година беше член на младежкия отбор на Ред Бул и се състезаваше с цветовете на „биковете“ във Формула 2 коментира характера на доктор Хелмут Марко.

„Мисля, че най-трудното нещо са напрежението и очакванията, които има към теб. Той (Марко) гласува много доверие на пилотите си, но и очаква много от тях. И понякога, ако не си наясно с нещата във Формула 2, е трудно да обясниш разликите в представянето на отборите и пилотите", сподели Крауфорд.

„Понякога те оказват огромно влияние върху начина, по който той вижда нещата. Но със сигурност последното, което всеки иска е да има слаб уикенд и да получи обаждане от Хелмут, който го вика на среща", допълни той.

„Той е много зает човек и обикновено седиш и го чакаш. Ти седиш, той идва и казва „така“ с един дълбок глас. Пита те какво стана. Разговорите са много къси и директни. Понякога той е брутално откровен. Това е точният начин да го кажа. Понякога е прекалено брутален и дори на моменти е несправедлив, ако искате да го кажете така, но не е толкова зле. При мен нещата бяха кратки и директни“, каза още Крауфорд в интервю за Racer.