Бившият пилот от Формула 1 и КАРТ Алесандро Занарди е в болница след тежък инцидент, при който е претърпял удар с ремарке. Състоянието му се определя като сериозно. От болницата, където е закаран са направили изявление, че Занарди е в операция. Бившият пилот е със сериозни контузии на главата.

53-годишният Занарди е бил блъснат, след като е изгубил контрол над задвижваното си с ръце колело, оказал се е в насрещно движение и се е преобърнал.

По време на кариерата си във Формула 1 италианецът кара за отборите на Джордан, Минарди и Лотус. В Съединените щати два пъти печели титлата в сериите Карт. Връща се в Гран при с екипа на Уилямс през 1999 г., но остава без място за следващия сезон. През 2001-ва отново става част от КАРТ, където претърпява ужасяваща катастрофа на пистата Лаузицринг. Занарди губи и двата си крака, но с изключителна воля успява да се възстанови и дори се връща към спорта. Той кара в различни серии със специално пригодени за него автомобили. Участва и в Параолимпийски игри и печели 3 златни медала по параколоездене.