Бившият пилот на Скудерия Ферари Един Ървайн мисли, че италианският отбор трябва да направи Шарл Льоклер пилот №1 в отбора. 53-годишният Ирвайн смята, че Себастиан Фетел изостава сериозно от монегаския си съотборник и това е най-логичното нещо да се случи.

„Вярвам, че Шарл има добър шанс да задмине Фетел, а представянето на германеца не показва, че той е четирикратен световен шампион. Все още мисля, че е много добър пилот, но прави много грешки, които не могат да те оставят бърз на пистата. Мнението ми е, че Ферари трябва да се фокусират върху Шарл. Видяхме през този сезон, че Фетел не се държа като многократен шампион, а Ферари загуби победи заради него”, говори Ървайн в Италия.

Пилотът смята, че Матиа Биното се справя добре във Ферари и описа директорът при „черните кончета” като умен и свръхспокоен.

„Мисля, че една от най-трудните професии в света е това. Също така мисля, че карането на Фетел може да направи щети по това на Льоклер и шанса да спечели титла. Така не е в Мерцедес. Единственият пилот на пистата сега, който кара на същото ниво във Формула 1 е Льоклер. Хамилтън унищожи Фетел в дуела им”, завърши Еди Ървайн.