Бившият пилот във Формула 1 Герхард Бергер прогнозира, че Даниел Рикардо е логичният заместник на Серхио Перес в Ред Бул ако формата на мексиканеца не се подобри. Австралиецът напусна Ред Бул след края на сезон 2018 и след това кара за Рено и Макларън, като в края на миналата година загуби титулярното си място при Зак Браун.

Съветникът на Ред Бул доктор Хелмут Марко вече потвърди, че след състезанието на “Силвърстоун” на 9 юли Рикардо ще кара в тридневния тест на Пирели, като австралиецът ще е зад волана на RB19 - автомобилът, спечелил всички състезания от началото на сезона във Формула 1.

“Тогава ще можем да преценим къде точно се намира Рикардо като представяне”, обясни доктор Марко.

Бергер обясни защо Рикардо може да донесе сигурност и спокойствие в тима на световните шампиони.

“Вече видяхме, че кампанията на Перес да се бори с Макс за световната титла е безполезна - обясни Бергер. - Но също така трябва да отбележим, че досега нито един от съотборниците на Макс не е изглеждал добре на фона на неговото представяне. Що се отнася до 2024 година, Дениъл има сериозен опит, а аз и досега не мога да разбера защо той се представи толкова слабо в Макларън миналата година. Но сега Даниел има нов шанс да се докаже в Ред Бул.”

Перес има договор с тима до края на 2024 година, но той и тимът дадоха да се разбере, че ако се представя слабо, мястото му изобщо не е гарантирано. В същото време доктор Марко коментира, че в отбора са доволни от Перес.