Автомобилната компания Астън Мартин направи поредна стъпки към експанзия във Формула 1, след като ще бъде главния спонсор за Ред Бул Рейсинг от 2018 година.

Британците спонсорират отбора от 2016 година досега, но никога от позицията на основен спонсор. Ходът увеличи спекулациите, че в близкото бъдеще Астън Мартин или ще изкупи тима, или ще започне да го снабдява със собствени двигатели. Последното би могло да се случи от 2021 година нататък, когато ще се променят и регулациите за задвижващите блокове.

Рено и Хонда си размениха Макларън и Торо Росо

„Нашето иновативно партньорство с Астън Мартин бе един пионерски проект още от първия си ден”, коментира шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер. „След като заедно проектирахме и създадохме безкрайно успешния Астън Мартин Валкири през 2016 година, удължихме партньорството си през тази година и сега се радваме още повече да засилим връзката помежду си.”

„От 2018 година отборът ще се състезава под името Астън Мартин Ред Бул Рейсинг. В добавка повече от 100 служители на Астън Мартин ще обслужват новият ни център тук в базата в Милтън Кийнс. Това ще ни позволи още по-широка колаборация с Астън Мартин по специални, още по-иновативни проекти”, допълни Хорнер.

Включи се в играта свързана с Формула 1 - тук.