Фернандо Алонсо коментира представянето си в Гран При на Белгия, след като завърши пети в надпреварата. Съботният спринт обаче няма да бъде запомнен с добро от ветерана. Испанският пилот на Астън Мартин имше проблеми в квалификацията за него, оставайки на 15-о място, след удара на съотборника му Ланс Строл, който сложи край на сесията предварително. След това Алонсо се завъртя в самия спринт.

"Днес най-после усетих колата бърза. Момчетата свършиха страхотна работа със стратегията и спиранията в бокса. Днес колата бе по-нормална", каза Фернандо след неделната надпревара на Спа.

"Имахме някои идеи след Силвърстоун и Унгария, отборът направи някои промени по настройките. Мисля, че това се отплати. Колата се усещаше добре. Не беше лесен уикенд да влезем в ритъм, заради формата и променящото се време, нямахме много обиколки на сухо преди самото състезание", допълни испанецът.

"Имах късмет на старта, спечелих няколко позиции. Притеснявах се, че няма да имам темпото, за да задържа това място, но в крайна сметка успях. Задържахме една кола на МакЛарън и една на Мерцедес зад нас, това е добре. Това са отлични новини преди лятната почивка", завърши Алонсо.