Ветеранът във Формула 1 Фернандо Алонсо е поредният, който се изказва остро срещу формата на предсезонните тестове в Бахрейн, които са в продължение на три дни. Отборите пък пристигат само с по един автомобил, което означава, че времето тррябва да се раздели между двамата пилоти.

"Имаме лимитирано време за тестове в Бахрейн. Цяла мисля върху това, колко нечестно е да имаме ден и половина да се подготвим за световния шампионат.  Не разбирам защо отиваме за три дни, които няма как да разделим по равно на двама пилоти", сподели испанският пилот.

"Не знам защо отиваме там само с единия автомобил, като седмица след това състезанието е там така или иначе", допълни той.

Ветеранът в Астън Мартин не е единственият пилот, който се оплаква от графика за провеждането на предсезонните тестове. Джордж Ръсел от Мерецедес също изказа подобно мнение, че тестовете трябва да се провеждат и с двата болида на отборите.

"Лично аз смятам, че три дни не са достатъчни. Трябва да го видите от наша гледна точка, това е само ден и половина на пилот. Можете ли да си представите Рафаел Надал да изкара 12 седмици без даже да удари топка, а след това да директно да участва на Ролан Гарос само с ден и половина тренировки? Мисля, че три дни с две коли ще е добър старт да се променят нещата", сподели британският пилот.