Двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо изрази мнение, че рекордите, които поставя Макс Верстапен са недооценени.

В неделе пилотът на Ред Бул спечели домашното си Гран при на Нидерландия и постигна девети пореден успех - нещо, което е правил единствено германецът Себастиан Фетел. С победата си Верстапен поведе със 138 точки на върха в класирането при пилотите и изглежда, че е само въпрос на време да вземе третат си поредна световна титла.

По-рано през сезона седемкратният световен шампион Люис Хамилтън заяви, че колата на Ред Бул е най-бързата, която той някога е виждал, но според испанеца Алонсо по този начин не се отдава заслуженото на Верстапен.

"Подобно изказване е подценяване на това, което постига Макс. Да печелиш по толкова доминантен начин в професионалния спорт е изключително трудно. Макс дава 100 процента от себе си много по-често, отколкото всички останали пилоти и това е причината да доминира по такъв начин", обясни Алонсо, който завърши втори след Верстапен на пистата "Зандвоорт".

Верстапен е спечели 26 от последните 35 състезания във Формула 1 и 20 от последните 24. През този сезон той има 11 победи в 13 старта.  / БТА