Фернандо Алонсо е 100% убеден, че наказанието му след Гран при на Австралия е заради катастрофата на Джордж Ръсел, а не заради начина му н апилотиране. Санкцията бе коментирана и в Япония, където този уикенд ще се проведе четвърти кръг от световния шампионат на Формула 1 за 2024 г.

Ръсел към Алонсо: Липса на наказание щеше да отвори кутията на Пандора

„Наказанието в Мелбърн бе изненадващо. Нямаше как да повлияем на решението на стюардите, така че нямаше какво друго да направим освен да го приемем и да се концентрираме върху следващия старт.“

„Санкцията няма да повлияе на подхода ни към състезанията или начина ми на управление. Не сме длъжни да направим всичките 57 обиколки по един и същи начин“, продължи Алонсо.

„Понякога караме по-бавно, пестейки гориво, гуми, батерия. Това са съвсем нормални неща, каквито винаги е имало и ще има в автомобилния спорт, но аз получих наказание. Това вероятно бе единичен случай и няма да се повтори.“

„Ако се беше случило в Абу Даби, където зоните за сигурност са с асфалт, то мисля, че Джордж щеше да се върне на пистата след няколко метра и щеше да опита да ме изпревари в следващата обиколка или на следващата права. Там ситуацията нямаше да е проблем.“, завърши Алонсо.

Още новини от Формула 1 прочетете тук.