Отборът от Формула 1 Астън Мартин има желание да удължи договора на пилота Фернандо Алонсо и след 2024-а година, когато испанецът ще бъде на 43 години, обяви днес шефът на отбора Майк Крак.

"Не виждам смисъл да отговарям на този въпрос. Абсолютно, да", обяви шефът от Люксембург на питане на пресконференция преди последното състезание за сезона в шампионата, планирано за столицата на ОАЕ Абу Даби дали го имат в плановете си и за по-нататък.

Двукратният световен шампион Алонсо се присъедини към отбора от състава на Aлпин, който е собственост на Рено и Крак каза, че е имало само положителни резултати от пристигането му. Испанецът има осем класирания на подиума с базирания в Силвърстоун отбор, включително трети в първите три състезания и втори в Монако, Канада и Холандия.

"Целият отбор, целият екип бяхме буквално взривени от присъствието му при нас. По принцип началните дни, седмици месеци са малко като "меден месец" между нас и него, но съм истински щастлив, че този период продължава толкова време", каза още директорът по повод приноса на най-опитния състезател във Формула 1 до момента, записал на визитката си 376 старта.

"Вече знам, че получихме забележителен отборен играч, конструктивен и гъвкав по всяко време, особено когато ни беше трудно".

Алонсо е на 5-о място в генералното класиране при пилотите със 127 точки, равен показател с 4-ия Карлос Сайнс-младши от Ферари. Астън Мартин като отбор също са на 5-а позиция при конструкторите, на 11 точки от Макларън. Самият Алонсо също се чувства добре и нарече този сезон най-доброто си представяне от 2012-а година насам, когато с Ферари се бореше срещу Себастиан Фетел и Ред Бул за титлата.