Фернандо Алонсо отново коментира темата за бъдещето си във Формула 1. Двукратният световен шампион все още не решил дали ще остане в спорта след края на 2024 г.

„Не искам да бързам и да взема решение, докато главата ми още не е насочена към следващата година. Както казах, сега съм фокусиран върху нещата, които бих искал да тествам на колата след приключването на първите няколко състезания. Всичко е толкова вълнуващо по отношение на представянето. 

Алонсо призна, че приоритет за него ще бъде да подпише нов договор с Астън Мартин. 

„Първият офис, в който ще отида, е този на Астън Мартин. Това това ще бъде моят приоритет и моята лоялност към тях. Благодарен съм за възможността, която ми дадоха преди две години.“
„Ако постигнем споразумение, това ще бъде решението ми, ако продължа да се състезавам. Ако не постигна споразумение с Астън Мартин, ще потърся другаде. Но това ще бъде другата възможност“, заключи Фернандо Алонсо.

Алонсо ще бъде една от централните фигури в пазара на пилоти за 2025 г. В момента испанец няма подписан договор за следващия сезон. Предполага се, че Мерцедес проявява интерес към двукратния световен шампион.