Двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо призна, че му предстои да вземе важно решение за бъдещето си след постигнатата победа в „24-те часа на Льо Ман”. Испанецът триумфира в знаменитото състезание още при дебюта си (в отбора на Тойота), което означава, че му остава да постигне само победа в Индианаполис 500, за да завърши впечатляващата Тройна корона (победи в Льо Ман, Инди 500 и Гран При на Монако).

36-годишният ветеран не скри, че може и да приключи с Формула 1, където в последните години неговият Макларън не се представя никак убедително. Алонсо, който има две победи в Монако, за последно спечели във Ф1 през 2012 година, когато триумфира в Гран При на Германия.

„Не се присъединих към Тойота просто, за да изживея Льо Ман. Присъединих се към Супер сезона (в World Endurance Championship), за да се боря за световната титла”, каза Алонсо.

„Според мен най-важното в личен план е да помисля в каква посока отива Формула 1. Не мисля толкова за това колко конкурентни ще бъдем през следващия сезон, тъй като е невъзможно да го предскажа. Всичко се касае до спорта.”

В неделя деветкратният победител в  „24-те часа на Льо Ман” Том Кристенсен  беше изключително впечатлен от Алонсо. „Фернандо дойде и покори Льо Ман… без да допусне нито една грешка. Не бих предрекъл, че ще спре с Формула 1, но определено ще го видим отново в Инди 500. Може дори да изкара цял сезон”, коментира датчанинът.