Шесткратният световен шампион Люис Хамилтън спечели квалификацията преди старта на надпреварата за Гран При на Щирия и ще стартира от първа позиция в утрешния ден. Британецът записа най-добро време от 1:19:273 под дъжда в Австрия. 

През целия ден над пистата се изливаше дъжд, което наложи и отменянето на третата свободна тренировка по-рано днес. Квалификацията пък стартира с около 45 минути закъснение. 

Втори, на повече от една секунда, завърши Макс Ферстапен от Ред Бул, а от третата позиция в утрешната надпревара ще стартира новият пилот на Ферари от следващия сезон - Карлос Сайнц. 

Сегашните пилоти на Ферари - Себастиан Фетел и Шарл Льоклер отново записаха разочароващи резултати. След като милата седмица Фетел стартира 11-и, то утре от тази позиция ще започне съотборникът му Льоклер. Германецът също разочарова с изоставане от 2.378 секунди ще стартира едва десети. 

Победителят от миналата седмица Валтери Ботас пък ще стартира четвърти, а Есетебан Оконо, който направи чудесна квалификация, ще започне от петата позиция с колата на Рено. Шести е Ландо Норис от Макларън, а Алекс Албън е седми с втората кола на Ред Бул. Пиер Гасли с Алфа Таури е осми, преди Фетел на деветата позиция ще започне Даниел Рикиардо с Рено.