Производителят на гуми „Мишлен“ не се отказал от идеята за завръщане във Формула 1. Френската компания ще се опита да форсира осъществяването на тази цел при първата възможност, която ще се разкрие чак през 2019 година.

Именно тогава приключва новия договор между шампионата и настоящия доставчик „Пирели“. За да се върне „Мишлен“ обаче, от Ф1 трябва да удовлетворят тяхното изискване: преминаване към 18-инчови джанти. В момента италианският им конкурент работи с 13-инчови спецификации.

По принцип при кандидатстването за договора в периода 2017-2019 и „Пирели“, и „Мишлен“ получиха одобрение от Международната федерация по автомобилизъм (ФИА), ала накрая шефът на Формула 1 Бърни Екълстоун предпочете италианците.

„Ние все още се интересуваме от Формула 1“, каза директорът по моторните спортове в „Мишлен“ Паскал Куаснон.

„Ние няма да променим позицията си. Това обаче би могло да се случи, ако спрем да виждаме здрав разум. Ако продължим да разчитаме на състазателния дух, който е съвкупност от шоу и технология, това е добре. Колите обаче трябва да преминат към 18-инчови джанти. Вярваме, че един ден това така или иначе ще се случи“, допълни Куаснон.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS