Формула 1 ще продължи да има само един официален доставчик на гуми поне в близкото бъдеще. Това стана ясно, след като от „Мишлен” обявиха, че нямат намерение за завръщане в най-комерсиалния автомобилен шампионат на планетата.

Френската компания се оттегли от Ф1 в края на 2006 година и така остави „Бриджстоун” в ролята на единствен производител на гуми. Две лета по-късно и британската компания съобщи за изтеглянето си в края на сезон 2010. Оттогава досега ролята на доставчик на гуми се пада на „Пирели”, който предложи най-добра оферта в сравнение с тези на „Мишлен” и „Куупър Ейвън”.

Наскоро се появиха слухове, че французите умуват над възможността отново да станат част от семейството на Ф1. Техният шеф Паскал Куаснон красноречиво опроверга информациите. „Няма да участваме в серии, които не представляват предизвикателство за нас и от които няма как да трансферираме технологии към пистовите автомобили. Във Формула 1 не можем дори да използваме 18-инчовите джанти, а гумите се използват само за кратки дистанции. Нямаме интерес към подобно нещо”, коментира Куаснон.