Формула 1 може да се окаже арена на нова продължителна битка, след като от „Мишлен“ изразиха сериозен интерес да заменят „Пирели“ като официален доставчик на гуми от 2014 година.

След като до този момент всичко бе само слухове, от френската компания най-сетне признаха, че желаят да влязат в най-комерсиалната автомобилна надпревара от следващия сезон, когато в сила влизат и новите регулации по отношение на техническите характеристики на болидите.

„Пирели“ обаче не смята да се даде без бой, като заяви, че вече се договор с 10 от 11-те отбора в шампионата, както и с шефа на Формула 1 Бърни Екълстоун. „Ако от „Мишлен“ толкова искаха да се върнат, защо не го казаха миналия септември?“, запита директорът по моторните спортове на италианския производител Пол Хъмбъри. „Един търг сега, когато нашият договор изтича, ще бъде пълен фарс. Трябваше да направят това миналата година. Ние имаме договорки и се надявам хората да ги уважат.“

Още преди началото на сезона „Пирели“ си навлече гнева на доста от водещите отбори заради качеството на своя продукт. Доста от пилотите и инженерите се оплакаха от понижената издръжливост на гумите, но от компанията контрираха с аргумента, че по-големият брой спирания в бокса прави състезанията по-интересни за публиката. В крайна сметка обаче злополучния старт за Голямата награда на Великобритания, когато четири задни гуми на различни болиди гръмнаха, принуди италианците да помислят за модификации.