Агентът на Фелипе Маса е стартирал преговори с други два отбора от Формула 1 – Лотус и Форс Индия, разкри човек на бразилския вестник „О Ещадо“. Ливио Орикио се позовава също и на публикации в италианската преса, където се говори, че във Ферари вече открито се говори за промяна в състава на пилотите.

Напоследът формата на 32-годишния ветеран бележи очевиден спад. Всичко започна от състезанието в Монако, когато той катастрофира два пъти (веднъж в последната свободна тренировка и втори път по време на самия старт), а на отминалото Гран При на Германия той прекрати участието си заради технически проблем.

Един от основните кандидати за позицията му „скудерията“ е 23-годишният Жул Бианки, който кара за Маруся. Той е продукт на академията за млади пилоти на италианския тим и наскоро разкри, че има възможност да стане съотборник на Фернандо Алонсо: „Да, този шанс винаги е съществувал, но засега няма смисъл да го обсъждаме. Всички могат да си представят какво точно представлява тази възможност.“