Фелипе Маса ще се опита отново да намери себе си в предстоящото Гран При на Европа, след разочароващото състезание в Унгария преди три седмици.

Пилотът на Ферари бе на няколко обиколки от това да спечели в Будапеща, когато болидът му отказа заради проблем с двигатела.

Днес обаче Маса показа топ форма отново и си осигури пол-позишън във Валенсия.

„Със сигурност винаги е приятно да си първи, особено след лошия резулат, и начинът, по който се получи,” заяви бразилецът, който е на осем точки зад Люис Хамилтън начело на класирането.

„Да се получи такъв проблем три обиколки преди края, когато вече си бях осигурил победата...След толкова трудно преживяване, е добре, че съм тук. Хубаво е да тръгна от първа позиция, така ще имам повече възможности и ще се опитам да направя страхотно състезание утре,” продължи Маса.

За него това е четвъртият пол-позишън този сезон. „Разполагаме с добра кола. Показахме го и в последното състезание, но тогава нямахме късмет. Най-важното е, че показахме, че сме конкурентноспособни. Днес отборът свърши страхотна работа,” отбеляза пилотът на Ферари.

„Пистата тук не е никак лесна, настилката особено, тъй като е малко хлъзгава, и е трудно да направиш перфектната обиколка,” каза Маса. „Ще ми е трудно, но ще дам всичко от себе си.”

Съотборникът на Маса Кими Райконен ще тръгне от четвърта позиция, след като отново изпитваше трудности в квалификацията.