Пилотът на Ред Бул Марк Уебър си е поставил за цел да се върне на пистата навреме за първите тестове на новия болид през февруари. „Искам да карам колата още на първите проверки,” сподели Уебър пред ББС. „Не знам още дали това ще е възможно, ако трябва да изчакам още седмица или 10 дни, ще го направя, заради целия сезон след това.”

Австралиецът е със счупен крак, след като го блъсна кола, докато караше планински велосипед в Тасмания преди седмица. В неделя той се подложи на операция, при която му бяха поставени пирони в крака. 32-годишният Уебър иска да е в перфектна форма за първия старт от сезона във Формула 1 в родината му през март.

„Искам да съм сигурен, че до първото състезание ще съм в най-добра форма,” заяви той. „И двете ми кости са счупени, доста е сложно. В момента се уча да ставам и да ходя с патерици.”

„Ако успея да направя три свестни теста преди Мелбърн, тогава ще мога да кажа, че ще се опитам да не разочаровам отбора,” обясни Марк Уебър. „Но има много време дотогава, това все пак е последната седмица на март. Това е от значение за мен.”