"Макларън" подписа дългосрочен договор с 13-годишния американски състезател по картинг Уго Угочукву, за да го подкрепи в кариерата му в автомобилния спорт, съобщиха от отбора от Формула 1.

Роденият в Ню Йорк Угочукву спечели европейското европейско първенство по картинг, след като взе поредица от титли в САЩ.

Според споразумението Угочукву ще получи подкрепата на "Макларън" в младежките серии, а в бъдеще компанията ще може да разчита на него.

"Наблюдавахме с интерес напредъка на Уго и когато се появи възможността да подпишем договор, не се поколебахме да го направим. Ще осигурим необходимата подкрепа, за да му дадем възможност да реализира потенциала си", каза изпълнителният директор на "Макларън" Зак Браун.

"Споразумението с такъв емблематичен отбор като "Макларън" в самото начало на кариерата ми е голяма чест за мен. Получаването на подкрепа от този отбор е невероятно. Всеки млад пилот мечтае за това", заяви американецът.

Най-известният юношески талант,с който "Макларън" подписа договор, беше британецът Люис Хамилтън, в момента седемкратен световен шампион, който беше подкрепен от "Макларън" и "Мерцедес" на 13-годишна възраст. Хамилтън дебютира във Формула през 2007 година, спечели първата си титла с "Макларън" през 2008-а и премина в "Мерцедес" през 2013 година.