Пилотът Луис Хамилтън празнува своя 23 рожден ден днес, когато неговият отбор от Формула 1 Макларън-Мерцедес представи болида си за 2008 година.

С презентацията на новия болид MP4-23 британският отбор се надява да остави зад себе си шпионската афера, в която беше замесен през миналата година.

"Ние гледаме единствено напред. Не губим времето си като се връщаме към миналото. Всеки от екипа ни работи по проекта за болид, който да изглежда различен. Доволни сме от свършената работа", заяви Рон Денис, шеф на отбора.

Хамилтън пък заяви, че представянето на колата е най-хубавият подарък, за който човек може да се надява. Според него болидът е по-силен от миналогодишния. Първите официални тестове на новия болид ще бъдат направени на испанската писта Херес. Направени са подобрения на аеродинамичните повърхности на MP4-23, който е подобрена версия на стария MP4-22.

"Нямаше да подпиша договор с отбора, ако мислех, че нямам шанс да се преборя за нещо голямо. Разполагам с абсолютно същите възможни, с които разполага Луис Хамилтън", заяви пилотът на "сребърните стрели" Хайки Ковалайнен.