МакЛарън няма да прибързват с решението кой да наследи Фернандо Алонсо, обяви изпълнителният директор на тима Мартин Уитмарш. Въпреки това е ясно, че Ралф Шумахер, който е свободен агент след напускането на Тойота, няма да е сред кандидатите.

„Не мисля, че скоро ще има някакво движение, ние не бързаме,” каза Уитмарш пред „Гардиън”. „Естествено, има някои пилоти, които се свързаха с нас, но имат договори с други отбори. Така че ние нямаме право да преговаряме с тях, докато не станат свободни,” добави британецът.

МакЛарън освободи Алонсо миналата седмица, след като самият пилот пожела да си тръгне от отбора. Вакантната позиция като съотборник на Люис Хамилтън е една от най-желаните от всички други пилоти, а като фаворит за наследник на Алонсо се сочи най-често Нико Розберг. Розберг обаче има договор с Уилямс.

Ралф Шумахер от своя страна напусна Тойота след края на сезона, и все още не бърза да обяви плановете си за 2008 година. „Гардиън” намери шефа на МакЛарън Рон Денис, за да проучи вероятността по-младият Шумахер да стане пилот на отбора, но той „бързо уточни, че Ралф не е сред кандидатите”.

Освен Розберг, свързвани с МакЛарън са още Хейки Ковалайнен и Адриан Сутил, които през миналия сезон караха съответно за Рено и Спайкър.

„Сребърните стрели” може да се спрат и на опитния Педро де ла Роса, който заместваше Хуан Пабло Монтоя в отбора през 2006 година.