Макларън и Хонда седнаха на кризисна среща преди Гран При на Япония. Тази седмица шефът на тима Ерик Булие без забелязан в Сакура, където се намира централата на японския автомобилен производител. Това е на около 500 километра от пистата „Сузука“, която ще приеме състезанието.

Без съмнение темата на разговорите се е завъртяла около двигателите на Хонда, които към този момент са доста далеч като капацитет от лидерите в това отношение Мерцедес и Ферари.

Според британските медии Рон Денис дори е предупредил Хонда по време на стратегическата среща, че догодина се готвят рестрикции относно развитието на двигателите. Ако информацията се потвърди, има немалка вероятност това отново да откаже японците от Формула 1.

Друг от проблемите, преминал през дневния ред на срещата, са били финансовите резултати на Макларън за 2016 година. Както е известно, заради бледите си изяви британците губят подкрепата на някои от ключовите си спонсори, а също така пропускат и голяма част от наградния фонд.

По този въпрос обаче има и положително развитие, тъй като в Сингапур делегация на Макларън е имала среща с потенциален инвеститор от Китай.