Новият пилот на Рено във Формула 1 Кевин Магнусен заяви, че очаква много от своя отбор като развитие през сезона, тъй като момента французите все още не могат да се борят за призови позиции.

Датчанинът призна, че се чувства супер отново на стартовата решетка след годината, която прекара като тест пилот за Макларън и която доведе до раздялата между двете страни.

При първия старт за сезона в Мелбърн Магнусен не беше много далеч от зоната на точките, като финишира 12-и зад своя съотборник Джолиън Палмър.

„Състезанието беше тежко, но съм много доволен от темпото ни“, коментира Магнусен. „Ядосах се на спуканата гума още при старта, тя провали състезанието ни. Доколкото видях, нямаше контакт с друг болид, но видях, че налягането в гумата спада и че нещо не е наред. Имахме късмет, че в състезанието беше развят червеният флаг.“

„Не мислехме, че още от началото ще имаме темпо за място в топ 10. Първото състезание обаче е доста окуражаващо за нас. Усещам, че колата е добра и можехме да се борим, да изпреварваме и да пилотираме така, както искаме. Още не сме достатъчно бързи за подиум или място в Q3, но колата се управлява добре. Няма нужда да сменяме философията си, просто трябва да вървим по своя път и резултатите ще дойдат“, допълни Магнусен.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS