Пилотът на Мерцедес Люис Хамилтън не бе доволен от днешното си представяне в свободните тренировки преди Гран При на Белгия, но въпреки това е оптимист за състезанието през уикенда.

Точно като своя партньор Нико Розберг британецът отчете голямото предимство на Ред Бул по отношение на скоростта, но пък е убеден, че с правилна работа ще може да се бори успешно със Себастиан Фетел и Марк Уебър на „Спа“.

„Днес имахме тежък ден, не беше добър за нас“, отчете роденият в Стивънидж състезател. „Борех се – колата не беше толкова добра, колкото в предния старт, но още тая надежди.“

„Не смятам, че болидът е лош, просто трябва да оправим настройките. Ред Бул очевидно са много бързи, но не мисля, че са непобедими.“

„Според мен не тръгнахме добре. Тази вечер ще променим някои неща, но още имаме време. Към момента не мисля, че имам шанс да се боря за поул позишън, но с работа можем да променим това. Не се опитваме да прикриваме истинските си възможности, просто леко сме загубили посоката и ще се поправим в събота“, завърши Хамилтън.