Автобиографичната книга на Люис Хамилтън - "Люис Хамилтън, моята история" вече е на пазара в Европа и може да се закупи от многобройните му фенове. Изданието разкрива любопитни подробности за младия пилот и връща читателите още в първите години на състезателната му кариера. В нея се разказва и за семейството на Хамилтън и по-специално за баща му Антъни. Той е трябвало да работи на три места, за да подпомага с финансови средства кариерата на своя син.

На премиерата Хамилтън призна, че книгата не е написана, за да създава нови скандали с бившия му съотборник Фернандо Алонсо. В нея са описани и подробностите от взаимоотношенията му с двукратния световен шампион, предава formula1.bg.

Британецът обяви още, че няма да напише нова финална глава, ако на 15 ноември ФИА реши да му даде още точки, заради евентуалната дисквалификация на колите на БМВ-Заубер и Уилямс. Така Хамилтън може по служебен път да стане световен шампион.

"Сега съм много зает и не мисля за това. Сезонът завърши. В книгата е описано всичко това, което се случи през 2007 година. Вече се готвя за следващия сезон и пожелавам успех на Алонсо", коментира Хамилтън.