Личният лекар на седемкратния шампион във Формула 1 Михаел Шумахер - Йоханес Пейл разкри, че легендарният пилот има травми по мозъка още от инцидента с мотор през 2009-а година в Каратахена, Испания. Тогава Шумахер получи фактура на черепната основа и на шийните прешлени.

Специалистът разкри, че това със сигурност е способствало и в значителна степен е усложнило тежкото положение, в което се намира Шуми сега.

Припомняме, че Шумахер страда от тежка мозъчно-черепна травма и все още е в състояние на предизвикана кома след като претърпя падане със ски във френските Алпи. Вчера големият шампион навърши 45 години, а лекарите разкриха, че състоянието му е стабилно, но все още има опасност за живота. Според медиците, ако Шумахер оздравее, е напълно възможно да има последствия за цял живот.

„Истината е, че катастрофата от 2009-а година остави своите следи и поражения. Тогава лявата артерия на Шумахер бе прекъсната и сега той остана само с 2, които понасят цялото напрежение. Това със сигурност е усложнило още положението му“, коментира специалистът Пейл, който през изминалите дни посети Шумахер в болницата.