Легендарният пилот от Формула 1 Емерсон Фитипалди е изправен пред фалит. Срещу 73-годишния бразилец са подадени 145 искове от кредитори, информира „Фоля де Сао Пауло“.
 
Според изданието, двукратният световен шампион във Формула 1 и двукратен победител в „500-те мили на Индианаполис“ дължи обща сума от 8,6 милиона евро.
 
Най-големият кредитор на Фитипалди е банка „Сафра“. Финансовата институция обвинява световноизвестния автомобилен състезател в укриване на реалните приходи. Управата на банката твърди, че бразилецът води кралски живот в САЩ, но с различни финансови машинации отказва да плати финансовите си задължения.
 
Емерсон Фитипалди е изправен пред втори фалит в рамките на няколко години. През 2016 г. той също беше в тежко финансово състояние, като тогава задълженията му достигнаха до 6,5 милиона евро. В резултат на това бяха конфискувани цялото му имущество, трофеите и състезателните автомобили.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.