Пилотът на Лотус Кими Райконен се изказа кратко, но доста критично по адрес на своя конкурент от Макларън Серхио Перес. Ледения почти се превърна в жертва на агресивното каране на мексиканеца по време на неделното Гран При на Монако.

На изхода от тунела пилотът на „сребърните стрели“ за малко не налетя върху болида на финландеца, който използва радиото си, за да го нарече „глупак“ и „идиот“.

„Загубихме доста точки спрямо Себастиан Фетел в шампионата и това е недопустимо“, отчете Райконен след състезанието. Тогава репортерите го попитаха дали ще иска да си поговори с Перес насаме, а той отвърна: „Не, това няма да помогне.“

Последва логичния въпрос а кое би помогнало, който бе придружен от отговор в характерен стил: „Може би ако някой го фрасне в лицето.“

Пилотът на Ферари Фернандо Алонсо също имаше проблеми с мексиканеца. Перес го атакува буйно преди влизането в шикана, което доведе до излитането на испанеца от пистата. Последното означаваше, че той бе длъжен да пропусне Чеко пред себе си. „Единствено Макларън могат да бъдат доволни от него“, бе реакцията на Алонсо.