Изпълнителният директор на Ламборгини Стефано Доменикали не пожела да отхвърли слуховете, че италианската автомобилна компания може да се завърне във Формула 1.

Доменикали не е част от „кралските гонки“ от 2014 година, когато бе освободен в качеството си на отборен шеф във Ферари. Миналата година той застана начело на Ламборгини, който през годините е снабдявал с двигатели различни отбори, в това число Ларус и Лижие в периода 1989-1993 година.

Италианецът призна, че Формула 1 му липсва, но към момента Ламборгини има други приоритети. „Когато говорите за Формула 1, докосвате една чувствителна струна в моето сърце“, каза Доменикали. „Искам да бъда много честен – днес имаме различни приоритети и трябва да се фокусираме върху тях.“

„Утре? Моторните спортове винаги ще са част от Ламборгини, така че ако платформата ни се смени, отговорът ми ще бъде: „А защо не?“

„За да влезем, са необходими определени нива на разходите. Не говоря просто да участваме, а да бъдем и конкурентни. В момента разходите са доста далеч от това, което искаме ние“, каза 51-годишният италианец. „Ако има промяна в това отношение, смятам, че е редно да поразмишляваме“, завърши Доменикали.