Асът от Формула 1 Роберт Кубица се възстановява много успешно след трите сериозни операции, които претърпя в следствие на сериозна катастрофа по-рано този месец.

"Състоянието на Роберт Кубица е добро и няма инфекции след операцията. Всички важни показатели са в нормата", гласи изявление на болницата "Санта Корона" в Северна Италия.

Пилотът на Лотус Рено катастрофира по време на ралито "Ронде ди Андора" в Лигурия на 12 февруари. Кубица загуби контрол на един завой и проби мантинелата, която смаза вратата на пилота, а след това той заби колата си в стената на църква.

Първата операция на поляка бе на дясната му ръка, за която в началото имаше опасения, че може да бъде ампутирана. След това той премина още две хирургически интервенции: първата бе на крака, рамото и вътрешната страна на лакътя, а втората на външната част на лакътя.

От болницата добавиха, че продължават с физиотерапията след операциите. Лотус Рено пък подписа с Ник Хайдфелд, който ще замени Кубица през новия сезон. Новата кампания във Формула 1 би трябвало да започне в Бахрейн на 13 март.