Кими Райконен продължи с доброто си представяне от сутринта и финишира като най-бърз и във втората свободна тренировка преди Гран При на Бахрейн.

Финландският пилот на Ферари завъртя обиколка на пистата „Сахир” за 1:33.527 минути, което бе с половин секунда по-слабо от сутрешното му представяне, но все пак му донесе преднина от една стотна пред втория Люис Хамилтън с МакЛарън.

Хамилтън кара много силно с меките гуми на „Бриджстоун”, но съотборникът му Фернандо Алонсо бе по-бърз по време на по-дългите отсечки с твърди гуми.

Роберт Кубица с БМВ Заубер завърши трети, докато Фелипе Маса и Алосо се наредиха плътно зад него.

Уилямс се радваше на добра сесия, като Алекс Вурц и Нико Росберг финишираха съответно шести и осми, като между тях се вмъкна Ник Хайфелд.

В десетката се наредиха още Дейвид Култард с Ред Бул и Ярно Трули с Тойота.

Поредното ужасно преживяване сполетя Дженсън Бътън, чийто двигател избълва пламъци след около час тренировка в завой №2 и това го прати на последно място и освен това автоматично го лишава от десет позиции в стартовата решетка.

Проблемите на Бътън за малко се превърнаха в такива и за Фелипе Маса, който влезе в разлялото се масло по пистата, но успя да овладее болида си и се върна на трасето, за да завърши.