Пилотът на Ферари Кими Райконен смята, че неговият съотборник Фелипе Маса ще се нуждае от доста добро стечение на обстоятелствата, ако иска да спечели титлата във Формула 1 този уикенд. Маса е на седем точки зад Люис Хамилтън преди последния старт за сезона, така че британецът се нуждае само от едно пето място, за да стане шампион.

Райконен, който бе в положението на Маса миналата година, но наистина имаше късмет да спечели титлата, вярва, че най-доброто, което Ферари може да направи, е двамата да завършат първи и втори.

„В края на краищата обаче нищо не зависи от нас,” отбеляза Райконен. „Можем само да се постараем и той да завърши първи, аз втори, но ако МакЛарън нямат проблеми, няма какво да сторим.”

„Ще видим какво ще стане. Трябва да имаме и късмет,” добави Леденият. Настоящият шампион не пропусна да напомни, че МакЛарън и Хамилтън имат какво да губят, за разлика от Маса: „Фелипе няма какво да губи. Дори ние да сме първи, не зависи от нас. МакЛарън трябва да сгреши, да е пети.”

„Те имат да губят много повече то нас, подложени са под напрежение. Ако ние имаме късмет, и ако уикендът е лош за тях, тогава няма да ни е толкова трудно,” заяви още Райконен. „Този сезон те обаче са добри, завършват в топ четири, топ пет. Ще е трудно, но нищо не се знае.”

Самият Райконен има само две спечелени състезания тази година и няма шанс за титлата, но обещава, че догодина ще е сериозен претендент за трофея. „Със сигурност ще се поуча от малките си грешки тази година, опитахме доста нови неща, но сега познаваме по-добре детайлите, и това определено ще ни помогне за следващия сезон,” коментира финландецът.

„Очаквам и догодина да сме силен отбор. През този сезон имахме лоши моменти, затова не можем да спечелим титлата. Но добрите моменти ме карат да съм спокоен, изобщо не се притеснявам за следващата година,” завърши Кими Райконен.