Японският пилот Казуки Накаджима ще дебютира за Уилямс в последния старт от световния шампионат в Бразилия на 21 октомври, обявиха официално от британския тим.

22-годишният японец, който стана новобранец на годината в сериите GP2, е официалният тест и резервен пилот на британците и ще замени ветеранът Александър Вурц, който се оттегли от спорта в понеделник.

Шефът на тима Франк Уилямс заяви: „Не може да се оценят качествата на един пилот само за един старт, но това е идеална възможност за Казуки да натрупа първоначален опит. Аз съм сигурен, че той ще приеме старта много сериозно и ще бъде напълно концентриран”.

Казуки е син на бившия пилот във Формула 1 Сатору Накаджима. Новобранецът заяви: „Благодарен съм на тима, че ми дава тази възможност! Надявам се, че вече познавам колата достатъчно, а и имах шанса да карам малко в петък на пистата в Шанхай. Това е шанс, който смятам да грабна с две ръце и да се отплатя на тима с отлично представяне”. Гран При на Бразилия ще се проведе на пистата Интерлагос на 21 октомври