Певицата Галя от дует Каризма и актьорът Христо Мутафчиев бяха сред ВИП персоните, които имаха възможността да се докоснат до копие на болида на Рено R28 от Формула 1 и да покарат в симулатор на състезателната машина..

Двамата, както и Диана Любенова, режисьорът Камен Донев, екс-вокала на група Каффе Орлин и други бяха сред гостите на коктейла организиран от финансова група ING, която е сред основните спонсори на Рено.



Водещ на събитието, на което основна атракция бе копие на болида от настоящия сезон във Формула 1, бе известният коментатор на надпреварата Момчил Манчев.

Това е втора поредна година когато в България пристига истински болид от Формула 1, като боксът на болида е разположен пред Телефонната палата на улица Гурко 4 и ще остане в София до 22 април.


След представянето си в София, колата на ING Renault F1 ще направи първата по рода си обиколка и в страната. Болидът и симулаторите последователно ще бъдат изложени в Бургас, Варна, Русе, Велико Търново, Стара Загора и Пловдив.

Всички любители и почитатели на Формула 1 ще могат безплатно да изпробват симулаторите и да видят болида на отбора ING Renault F1. Наред с това всички желаещи ще могат да се включат и в лотария с награди от отбора ING Renault F1.

Във всеки град ще бъде издигната специална ING брендирана шатра, в която ще бъдат разположени колата и симулаторите. Работното й време ще бъде от 10 до 20 часа през седмицата и от 10 до 21 часа през уикендите.



Ето и датите, на които можете да разгледате болида на Рено:

София - 17- 22 април (пред Телефонната палата на ул. "Гурко" 4)
Бургас – 24 - 29 април (на централния площад)
Варна – 1 - 5 май (в Морската градина)
Русе - 7-11 май (на централния площад)
Велико Търново – 13 -17 май (на централния площад)
Стара Загора – 19-23 май (на централния площад)
Пловдив – 25-29 май (на централния площад)